Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

11 juli 2012

Elefanterna som alltid levererar

Svårt att misslyckas med det här underbara tyget. Det här en pyttemodell för en nyfödd. Burkar inte sy så mycket bebiskläder men det blir otroligt söta.

Jag vet att många av er som kikar in här är duktiga på att sy så jag måste passa på att fråga lite om nålarna till overlockmaskiner. Är det någon visst märke som ni kan rekommendera och vilken "tjocklek" på nålarna skulle vara bäst om man t.ex. vill sy byxor som dessa?

Baby trousers that make me feel huge. They are so cute and tiny. The elephant fabric makes everything look so cool. I just started to experiment with my new overlock machine. It is really good despite it's 30 years old. But I'm in a urgent need of new needles for it that can handle stretch fabrics.

3 kommentarer:

od Andulky sa...

Superfina!! Jag kör med stretch 75 eller 90 beroende på tjocklek av tyget.
Fråga gärna om du undrar närmare :-)!
/Anna

Anna sa...

Jättesöta byxor! Jag gillar elefanter och jag gillar din blogg. Den ger inspiration. Nu finns du med bland mina favoritbloggar hos mig: anna-exlibris.blogspot.com Ha nu en skön sommar /Anna

Tråkleguri sa...

Kan vanskelig bli feil med disse søte elefantene, ja... Man får sine favoritter.

Fresht med de grønne kantene.

Jeg bruker også enten 75 eller 90. Oftest 90, for å være ærlig. For det går til alt. Sjelden jeg syr i så delikate stoffer at det ikke går...

Men det som er viktigst, er at du bruker nåler beregnet til elastisk stoff/ballpoint. Om du bruker vanlige nåler, kan det elastiske stoffet rakne.

(men dette var kanskje gammelt nytt)