Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

18 mars 2012

Min nya arbetskamrat

Kolla vad jag har gått och skaffat. Min mormor insistera att jag skulle ta över hennes gamla overlock så jag tog gladeligen emot den. Nu skall den föras på service för den har inte blivit använd på en tid. Har någon erfarenhet av denna, lite äldre modell?


A gift from my grandmother.

Don't forget to participate here in order to win 100 customized clothing labels.

7 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Fin gåva! Har aldrig sett det märket förr dock.

Retro Elephant sa...

Pyssellycka: Jag googlade lite och det visade sig vara en finsk modell, har troligtvis endast blivit såld i Finland. Förhoppningsvis är den bra :)

Heluna sa...

Hi, I'm writing in English cause my Swedish isn't so good... I just bought exactly this machine from my friend, it was her mother's. I asked from the importer about this, he said it is 20-25 years old. I ordered user's manual from them cause the original was missing. It worked fine, and the stitch looked fine also. I took it to service, and can't wait to have it back to get to work :D But anyway, it seems to be a good machine and the man at the shop said it hasn't been the cheapest machine back then.

Retro Elephant sa...

Heluna: Good news, sounds great! Mine is on service too at the moment. It is going to be so nice to get it back soon. Thanks for leaving a comment!

//Lina

finnkids sa...

Vilken fin gåva! Jag har inte heller sett märket förut. Hoppas den ger dig massor med syglädje. Jag fick! en overlock av en kusin för 1 år sedan och den var ett lyft! Den är ca 15 år gammal men väldig lite använd. Jag syr det mesta på den nu, går så mycket fortare att sy. Blir kul att följa med när du börjar använda din maskin... :-)

Unknown sa...

Jag råkade just faktist få en precis likadan overlock av min mormor och hittills har den fungerat riktigt bra! Trådspänningarna har jag haft lite problem med (vid 4 trådar och tvillingnål)eftersom övertrådarna aldrig vill bli tillräckligt spända men efter mycket testande så blir det riktigt fina sömmar! Lycka till med din maskin!

Retro Elephant sa...

petronellanatalie: Kul att du har en exakt likadan och att du varit njöd med den. Jag har bara testsytt lite med min men jag har varit mycket nöjd!

//Lina