Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

14 februari 2012

Do you like Marimekko?

Måste bara dela med mig ett litet boktips. Det är inte frågan om någon nyhet i bokhyllan precis, men ändå. Boken har åtminstone funnits på både finska och engelska. Kan hända att det bara finns kvar av den finska utgåva nu (boken utkom 2005). Men om man vill ha info om tygen och bra bilder så spelar ju språket ingen roll. Bilder finns det minsann gott om. Alla tyger som presenteras i boken är designade av Maija Isola. Största delan av de äldre mönster Marimekko använder sig av idag är just designade av Isola.
Boken var så bekväm häromdagen då jag hittade ett fint tyg på loppis men var lite osäker på om det möjligtvis var frågan om ett Marimekko tyg. Tyckte tyget såg ut att vara av Isola-typen, tog fram boken och vips hade jag info om tygets design, underbart. Vem behöver google när det finns böcker?
Just gotta love all these wonderful books about vintage fabrics. This book was dedicated to one of Marimekkos greatest designers through time, Maija Isola. The book is filled with pictures on every fabrics she has ever designed.

6 kommentarer:

Rikke - fargesirkelen sa...

Love it!

Pyssellycka sa...

Tack för tipset, vilken rolig bok! Den vill jag ha.

Annika Berg sa...

Oj oj oj. Måste ha!!

Unknown sa...

Praktiskt :-)

verkstaden verstas sa...

En super vacker bok. Man kan få den med olika Isolas tyger på pärmen!

Från en sak till en annan. Du som tycker om elefanttyger, visste du att Finlayson nyproducerar Laina Koskelas"Elefantti" från 1969. Finns åtminstone i blått och gult. Skrev ett inlägg om det i min blogg i januari.

lillavild sa...

Hej! Jag är så himla nyfiken på var du hittar dina fina tyger någonstans! Tack på förhand :)