Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

23 augusti 2011

Tags, tags and more tagsAlltså här snackar vi massproduktion. Tillbringade en kväll med att trycka 150 namnetiketter. Blev riktigt nöjd med resultatet. Tredje gången jag använder samma schablon och den fungerar fint.
Det svåra var att hitta rätt typ av bomullsband. Första problemet var bredden, det fanns smala och jättebreda men inte det 2-centimetersband som jag ville ha. Nästa problem var det att de flesta bomullsband var kryptervävda och jag har av erfarenhet kunnat konstatera att så lite struktur som möjligt är bäst. Till slut hittade jag bandet jag vill ha, köpte in en stort lager så jag slipper allt sökande nästa gång jag skall köpa.

Om du känner dig sugen att göra egna namnlappar så kan du köpa en tiometers bit av detta bomullsband. Tio meter räcker till ca 140 etiketter, priset är 84 kr (frakten medräknad) Skicka mail till mig på retro.elephant@gmail.com om du är intresserad. Här hittar du dessutom en utförlig tutorial på hur man skall gå till väga när man trycker egna.

I've made 150 tags for my clothes. It's not hard at all but it takes some time to finnish. If you're interested in making your own tags, you can follow my tutorial here.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Snyggt, snyggt! Jag tyckte det blev för mycket jobb med att trycka, väntar nu på en ny sats färdiga. Men egerntryckt har ju helt klart en helt annan charm!

MinaMirakel sa...

Dom ser väldigt proffsiga ut!/Åsa

Mrs.Bao 包 sa...

hmmm... jag har också nåt sånt band i gömmorna. undrar vad det är för storlek på det... *tänka tänk*

Annwes sa...

Så spennande å trykke sine eigne merkelappar! Dei er kjempeflotte! Men vil dei ikkje frynse opp i kantane? Du brettar kanskje kanten før du syr dei på?

Retro Elephant sa...

Annwes: Jag sick-sackar kortsidorna och iker in dem 5mm innan jag syr fast dem på plagget, det har fungerat fint!

//Lina