Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

24 maj 2011

Skärmatta och rullkniv

Tycker verkligen om att sy lapptäcken men insåg efter alla blåsor från klippandet att det kan vara värt att investera i en skärmatta och rullkniv. Kollade lite utbudet på nätet och insåg att det fanns väldigt mycket att välja mellan. Därför undrar jag om någon av er har något bra tips på en skärmatta och rullkniv (både märke och pris)?

10 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Har tyvärr inga bra tips att komma med. Jag är dock ute efter precis samma sak som du, så jag kommer följa detta inlägg noga och se om du får några bra tips. :-)

fale artut sa...

Kolla hos Bibbis Textil!

Anonym sa...

Jag köpte mitt kit på panduro lagom stor och bra pris för matta, linjal och rullkniv tror jag betalade 400/500 kr fast det beror förstås på hur stor matta du vill ha!
Pernilla/ Mockolini

Retro Elephant sa...

fale artut: Tack, skall kolla upp!

Pernilla: Ja det låter ju som ett bra pris. Jag är ute efter en större matta och de brukar vara betydligt svårare att få tag på till ett bra pris.

Catarina sa...

Jag köpte ett set hos panduro,linjal matta och rullkniv.
Upptäckte att stoff och stil har samma rullkniv för halva!! priset. De har även extrablad för bra pris.
Linjalen i setet från panduro har gula markeringar som jag upplever lite svåra att se ibland.
Skärmattan är bra.
:)

Lotta sa...

Jag började med rullkniv och skärmatta från Stoff och Stil. Tyckte bladen, oavsett märke, snabbt blev slöa. Nu har jag en skärmatta och rullkniv från Bibbi, bladet håller SÅ mycket längre. Hade fiskars blad innan också, så jag undrar om det är skärmattan som är bättre helt enkelt...

Lottaslappar sa...

En bra linjal för att skära remsor finns hos http://www.villekullaquilt.se/ under tillbehör o titta efter "rotary ruler" som har en inbyggd skärkniv. Måtten på linjalen går dock i inch!

Hanna sa...

Jag har köpt rullkniv på stoff å stil. Har man en gång börjat använda rullkniv vill man aldrig använda nåt annat. :)

Anonym sa...

Har en maskin (som jag köpt i usa) jag skall sälja om du (eller ngn annan) är intresserad,skär av remsor ur tyget enl dina förinställda mått.
Se denna länk:
http://www.simplicity.com/p-2903-simplicity-rotary-cutting-machine.aspx

kostar runt 1000:- jag säljer min som jag inte behöver (ny i kartong) för endast 500:- vilket även inkluderar frakten!

bjorkelockarp@gmail.com

Johan Krüger Haglert sa...

Jag köpte min på Panduro en gång i tiden, men jag såg dem på Clas Ohlson iförrgår för 49 kr, kostar visst 99 på Panduro.

Som vanligt i framtiden.