Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

27 februari 2011

Recycling


När jag syr napphållare använder jag mig av spännen från gamla barnhänglsen. Helt klart bättre än att köpa nya. Tyget i bakgrunden är nyinköpt, jag älskar mönstret!

Har du något bra återvinningstips?

I'm recycling parts from children's suspenders in order to make new dummy keepers.

11 kommentarer:

Klockarbarn sa...

Egentligen har jag inget solklart återvinningstips men jag sparar alla spännen på galonbyxor och vinterkläder som är trasiga och ska kastas. Likaså sparar jag knappar och blixtlås. Detta gäller bara kläder som ska slängas. Kläder som vuxits ur och duger att användas ett tag till skänker jag vidare.
Man vet aldrig när man behöver ha dom ;-)

Mallaching sa...

Ja gör samma :) Hängslen kostar ofta bara någon tia på loppis :)

Anonym sa...

Jag slaktar det mesta innan det slängs, väskor, kläder etc. Massa användbart!
Ett tips som jag fick genom recyclinn för länge sedan är att återanvända urvuxna/håliga strumbyxor till muddtyg... Det är ett tips som jag fått mycket användning för...

Emelie sa...

Vilka superbra återvinnings-idéer. Själv gillar jag att sy av gamla lakan, örngott och liknande. Finns ju ofta väldigt roliga mönster och de tygerna är nästan alltid mjuka och sköna. Utöver det vet jag inte om jag har några fler tips utöver de som redan nämnts, jag sparar också dragkedjor, knappar, band, snoddar etc från gamla kläder. En kompis till mig återanvänder också muddar från gamla hood-tröjor till barnkläder.

Petra / Popetotrora sa...

Ja, tyget bakom är verkligen hur fint som helst!!

Här hemma återvinns och sparas det mesta, men framför allt knappar, spännen och liknande fårn kläder och väskor.

Pyssellycka sa...

Ingen dum ide´! Och jättefint tyg där i bakgrunden.
Återvinningstips... Jo! Jag återvinner långstrumpor som det gått hål på och gör bebisbenvärmare av dem! Perfekt för bebisar som kryper och som behöver lufta rumpan lite.

Fie sa...

Sikke da et lækkert mønster! Hvad mon det skal bruges til??? Rigtig dejlig og inspirerende blog du har, jeg melder mig straks som fast læser:-)

Come again secondhand sa...

Vilken härlig blogg och ljuvliga tyger !

Kiiromi sa...

Jaa, det mesta kan man hitta nya användningsområden för. Blir såå glad varje gång jag kommer på något nytt... men ändå gammalt. Hihi

/Mia :)

Gosing sa...

Jag köper gamla gosedjur på loppis o återanvänder stoppet :)
Jeans kan man köpa på loppis med o sy om till muddbyxor o spara sömmar o detaljer, kan bli hur fint som helst!

Mrs.Bao 包 sa...

Fast man kan ju bara slakta så mycket!
Men napphållare är väldigt i ropet den senaste tiden ;)

Mvh Agneta Olofsson
*sybehör och tyger från Asien*