Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

04 december 2009

Petra, Josefin och Sara


Kolla vilken tjusig börstrio. Det är vänner till mig som har beställt börsarna, känns underligt att sy till personer man känner. De har själva valt tyg till börsarna så förhoppningsvis kommer de också att bli uppskattade. Min favorit får nog bli den längst ner, kanske jag borde fixa en sådan till mig själv.


Bilderna är lånade från www.finnishdesignshop.com

Igår blev jag tipsad om tjusiga kaffe/thé-koppar från Marimekko. Jag blev förstås nyfiken och gick in till närmsta Marimekko butik. Jag stod väl där, i si sådär, 1 h och dräglade på Marimekkos fina porslinserie. Muggen med husen är ju bara för fin, helt enkelt klockren (notera den orange pricken). Gissa vem som sprang dirket och frågade efter tyg med samma mönster, tänkte att det skulle vara så fint till små klänningar, byxor och necessärer. Tyvärr hade de mönstret endast på muggen men bättre det än ingenting. Jag tröstade mig själv med att meterpriset troligtvis skulle ha legat på ca 30-35€ och jag badar ju inte i pengar så...

Här kommer ett av mina allvarliga i-landsproblem

Varför är porslin alltid så jäkla snyggt, både gammalt och nytt? Jag känner ständigt ett sug efter att köpa några nya koppar eller tallrikar men samtidigt är köksskåpen översvämmade (porslin och glas är ju inte precis kända för att snåla med utrymme, tyvärr). För att lösa problemet så köper man (läs "jag"!) i stället endast 1 kopp eller 1 tallrik (man kan ju förstås inte avstå helt) och det hela slutar ju med att man har en hel cirkus med omatchade glas, tallrikar och muggar i skåpen. Ack med dessa problem...känner ni igen er?

14 kommentarer:

Unknown sa...

Spännande med försäljning i Japan!
Fin koppserie, har inte sett dom förut. Ja, känner igen det där med koppar och fat i 1-2 exemplar. Jobbigt, då man ska ha fler gäster. På loppis finns det dessutom ofta bara få exemplar i samma serie. Men I-landsproblem, verkligen :-).

SiriR sa...

Så kule børser, jeg liker best den lengst til høyre:)

Kjenner meg også igjen i koppe problemet, det samme gjelder skåler. Men mix og match skal jo være in!!

Lotten sa...

Oj vad spännande med försäljning i Japan! Kul! Muggarna från Marimekko är helt underbara... jag skulle gärna ha ett helt dussin ;-) Även jag har totalt olika koppar och fat i skåpen.... jag skulle behöva mer skåp så jag fick plats med allt fint som finns.

Anonym sa...

Börsarna är jättefina, har nog också den nedersta som favorit.
Har sett muggarna - och hintat inför jul...

Ewa sa...

Jag tycker det är snyggt att duka med helt blandade grejjer! Låtsas att du oxå tycker det om nån undrar ;)

Maria sa...

Jag har också deraglt över de där fina Marimekkoporslinet.
Och dina börsar, dem dregglar jag också över. Använder den jag köpte som börs fortfarande.

Tant Grön sa...

Jag känner också igen det där I-landsproblemet allltför väl. Jag försöker att hejda mig men jag måste erkänna att jag också kastat förtjusta blickar på marimekkos porslin!

Lyllos sa...

Vi verkar ha samma muggsmak! ;) Vad fina grejer du gör, kul att ha hittat hit! Börsarna var verkligen snygga!

Anonym sa...

Jätteroligt att du lanserar i Japan! Stort grattis! Jag är så himla nöjd med min börs, känner mig alltid så stolt när jag ska betala i kassan :) kramar // petra

Åsa Tidqvist sa...

hej, ville bara säga att jag såg ditt fina glasögonfodral på bild i Aftonbladets söndagsbilaga nu! Inte ditt namn men jag såg allt din fina elefant! vad roligt för dig, grattis!!

Beata sa...

Jättefina börsar!

Simon sa...

Haha jag känner igen mig! Marimekko är livsfarligt att gå in. Jag kan göra av med hur mycket pengar som helst där inne.

OttoPippi sa...

Håller med dig om ilandsproblemet! (det finns många sådana :-)

Vill också passa på att önska dig en GOD JUL!!!!

Isa sa...

Jag bara älskar dina små plånböcker! De är verkligen fina!