Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

02 augusti 2009

Familjen Miljoonasydän och ett gäng knappar


Till slut fick jag de två sista medlemmar klara av necessärfamiljen Miljoonasydän. Hela familjen samlades sedan ute i det gröna för gruppfotografering, det var ett kärt återseende (alla kommer småningom att dyka upp i RE-shop).
Miljoonasydän (miljoona=miljon, sydän=hjärta) är ett underbart tyg som Arja Mattila designade år 1971. Tyget var det första i Finland som trycktes upp i över 1 miljon meter och fick därför smeknamnet "Miljoonasydän". Tyget väcker barndomsminnen hos mig för när jag var liten så hade vi två soffkuddar på sommarstugen i den bruna versionen.
Förutom de färgsättningar som finns på bilden så vet jag att tyget också tryckts upp i en "electric blue" färg samt i grönt, flera färger tror jag inte att det finns av tyget. Oj, det blev visst en liten undervisningsstund här.

Sedan en liten bild på de underbart fina porslinsknapparna som jag fyndade på en torgloppmarknad. Hade exakt samma knappar från förr men som börjat ta slut. Gissa om jag blev glad när jag hittade nya!

20 kommentarer:

Alla bäckar små sa...

Underbart tyg! Syrran har köpt en kudde av dig i det tyget, är så fin.

Y sa...

jätteroligt att få veta mer om tyger. Söta börsar!! somalltid!

Välkommen! sa...

kul med lite info om tyget! jag har själv det i rött!

h/saltaste bönan sa...

Fina - och superläckra knappar!!

Anna sa...

Som vanligt Lina så måst jag säga Fina grejjer ;)
(Hur blev det sist och slutligen med lägenheten föresten?) kram

Unknown sa...

Fina börsar och snygga knappar! Jag har det gula, om det nu är äkta vara. Fyndade det faktiskt igår. Svart gillar jag speciellt mycket, och electric blue låter superfint.

MinaMirakel sa...

Coola tyger, gillar alla färger lite barndomsnostalgi./Åsa

Strömming sa...

JÄttefina börsar! Och väldigt kul med lite info om tyget som verkligen är så så fint!

Vecka - Vecka sa...

Tack för informationen! Och fina börsar!

mette sa...

sykt kule! fantastisk stoff det der! og de der knappene var superfete!!

Anonym sa...

Fina börsar! Och tyget tycks vara i betydligt bättre skick än det nästan söndertvättade bruna påslakan jag fått av mamma. Matchande tapet (men inte exakt samma) hade vi också i ett rum. Det gröna har jag också haft en bit av, minns att det var väldigt grönt... Tack för historielektionen förresten!

Moi! sa...

Underbara tyger som vanligt när du är igång! Och kunnig är du också om ursprunget! Hur har du koll på allt? Är det någon bok eller "googlar" du?

Sara sa...

Vad roligt att få veta lite mera om det tyget, har de i flera färger. Dina små börsar är så fina att jag snart måste köpa en av dig :)

Heilt spesiell sa...

Superflotte!

Hananah sa...

finfina!

od Andulky sa...

Älskar dina börsar! Läckra knappar också!

Anonym sa...

Å va fint! Dina börsar är så fina och det där tyget är också fint:)

metamorphosis sa...

Åh, hjärtan är alltid fint!

Malin sa...

Fantastiskt tyg och superfina börsar! Får man fråga var du köper spännena till börsar? Tack för en toppenblogg!

Mvh
Malin

Retro Elephant sa...

Malin: Spännena köper jag på en lokal sybutik här i Finland, jag har yvärr inte hittat dem till något förmånligt pris på nätet. På Etsy.com kan man hitta dem i varierande storlek, men jag har inte vågat beställa via internet eftersom kvaliteten kan vara lite varierande med spännena.

//Lina