Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

05 juli 2009

Jag avancerar, sakta men säkert

Det har inte varit lika tyst runt symaskinen som här på bloggen. Jag har fått en del beställningar som jag sytt men de flesta har varit beställningar på sådant som jag redan tidigare bloggat om. Med risk för upprepning har jag valt att inte blogga om samma plagg flera gånger (exakt samma) och därför har det ekat tomt här på bloggen under den första delen av sommaren.

Här kommer en beställning på en söt liten body, beställaren valde gult kantband och jag tycker det blev riktigt sommrigt och fräscht. Bodyn är sydd i ett stretchfrotté tyg och jag hade tänkt kanta den med bomulls snedslå men tänkte att det är väl dags att våga prova på de där kantbanden i trikå. Sagt och gjort, efter lite forskande på internet så kände jag mig redo. Första försöket blev en total katastrof men jag lärde mig av mina misstag, tur det för mitt tålamod räcker inte till två misslyckanden. När jag sydde bodyn för andra gången blev jag riktigt nöjd, ser inte alls så amatörigt ut som jag trodde det skulle bli. Skulle ha varit klokare att börja bandkanta något lättare än det här men det är ju lätt att vara efterklok.

34 kommentarer:

jsfn sa...

vad fräääsh och söt :) (jeaj jag är den första som kommenterar detta inlägg) haha :)

Älskade Hjärtegryn ® sa...

Så otroligt söt och det blev jättefint med kantningen :)

Jes sa...

Superfin boddy, vilket härligt strechfrotte tyg, det finns för lite mönstrat strech frotte att få tag på!! Har en liten bit härlig strechfrotte hemma men som inte räcker till för at sy något till K i, så jag hoppas vi lyckas producera ett syskon så jag får sy i det :)

Super fin model med "dubbel" omlott, den modellen måste jag prova .)

fante sa...

Häftig modell :-)

När man kantar med trikå brukar jag oftast dra liiite i mudden/interlocken. Annars blir det lätt sladdrigt. Lekdräkten som du kommenterade är kantad med CP:n som jag inte riktigt behärskar till 100 % än så det blev lite väl mycket ihopdraget ... Men skam den som ger sig :-)

Unknown sa...

Jättejättefin! Och snyggt sytt! /Anna

Helena sa...

Ljuvlig..... Och så fint med det gula kantbandet!

Ceci sa...

Vilken fin modell! och tyget är superfint, kantningen ser ju jättebra ut, jag kan hålla med om att två misslyckanden på raken tär lite väl mycket på synerven...c

Alla bäckar små sa...

Jättejättefin!

kaoz sa...

Knallfin!!Lekkert tyg =D

Camilla Porsman sa...

Vilken superfin body, och vilken smart modell! Verkar väldigt praktiskt vid blöjbyten. Kommer att bli underbart skön på för den bebis som ska ha den, med tanke på stretchfrottén, dessutom!

Emilia sa...

Jätte-snygg - härligt frottétyg!

SiriR sa...

For en fantastisk kul body! Kjempefin.

Madelene sa...

Den där va ju bara för döläcker!

Strumpetossa sa...

Den blev verkligen superfin!! Längtar tills jag får den så jag kan prova den på lilla tösen. :)

Heilt spesiell sa...

Den ble kjempeskjønn!Kjenner til det der med tålmodigheten ja;)
Hadde vært gøy å se bodyen utbrettet en gang,var en morsom fasong/variant jeg godt kunne tenkt meg å lage en gang:)

Anonym sa...

Så kul den ble-i veldig retro finfine farger!;D

Carolina sa...

Jättefin! Gillar både tyget och modellen.

Pernilla sa...

Så snygg, super cool!! Kantningen ser också snygg ut =)

Anna, Tvillingtand sa...

OOO helt underbar! Bandkantning kan alltför ofta fresta på tålamodet ;)

Skaparstigen sa...

Vilken fin modell! Och snygg färgkombination!

Efwa - Medea sa...

Vilken supersöt modell och kantbanden ser perfekta ut! Tror jag har mönstret från 70-talet jag med.

Hananah sa...

snygg var den

Siri... sa...

Hur fin som helst! Liksom allt annat du gör. Gillar verkligen din sida och har lagt den till min inspirationslista på min blogg, hoppas det är ok?

/sara

Josefinaste sa...

Jättefin! Och modigt att våga på sig kantbanden sådär. =)

LillaBarn sa...

Vad fin, vilken snygg modell! Ritade du mönstret själv!!??! Jättehärliga färger och tyg.

Marie Frost sa...

Supersnyggt! Kantbandningen ser ju helt perfekt ut, tokbra för att bara vara andra försöket!

od Andulky sa...

Så söt!!

Luslisa pysslar sa...

Vilken fin body! Jag älskar den och eftersom att jag helt saknar motivation och bara väntar på att min lilla bebis skall komma ut tänker jag försöka göra en likadan i annat tyg, hoppas ok? Är det omlott knyt i bak oxå? Eller är det knappar på insidan?

Undrar hur du lägger in dina bilder eftersom att de inte har någon bakgrund? Det ser så himla proffsigt ut!

Kram

Titti sa...

Jättesöt body! Fint med grönt och gult ihop.

Annika sa...

Mycket snygg!

Vecka - Vecka sa...

Den är jätte fin! Supermysig!

mika sa...

Vad härlig blogg du har och precis vad jag älskar! RETRO!!
Jag syr oxå en del, och har funderta på när man blivit mer " varm i kläderna" att lägga upp en blogg om sina kreationer.
Kommer att kika in här titt som tätt.

Marika

Jonglören sa...

Är lite nyfiken på var du köper dina stretchfrottétyger. Eller det är kanske en affärshemlighet :-)?

TANT GRÖN sa...

Älskar modellen! Hoppas den går att sy i stumt tyg! Mönstret ligger hemma men overlocken lyser med sin frånvaro...
vad duktig du är! Gryyma grejor du gör!