Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

19 maj 2009

Mjau


Ett par glada hängselbyxor på katter på fickorna. Det är beställare själv som valt tygerna men egentligen skulle det ha varit tvärt om, görna fickor på röda kattbyxor. Eftersom kattyget inte räckte till så fick det bli den här vägen i stället. Hoppas de blir lika omtyckta trots det!

Sen en liten varning till mina syende bloggvänner: UNDVIK VÄLDIGT RUNDA HÖRN MED SNEDSLÅ! Det var näst intill omöjligt att få kantbandet runt hängselna. Dessutom kommer jag ihåg att jag gjort samma sak tidigare och förbannat mig över det, tyvärr var det för en tid sedan så jag hade lyckligt glömt det, suck. Eller finns det något tips om hur man kan göra det hela smidigare?

20 kommentarer:

Liina sa...

Min erfarenhet också. Det går men de blir liksom inte platta riktigt...

Om man har nåt mer trikåigt kantband kanske... Men jag har inget sånt. Syr inte i sånt...

Pernilla sa...

Så härliga dom var! Jag har samma problem och vet inte hur många gånger jag har svurit över detta. Tyvär inga bra tipps =(

Ann Granlund, textiltryckare sa...

Hej, jag gillar din sida och har länkat dej. Hälsar Ann

od Andulky sa...

Underbara byxor! Håller med om problemet och har tyvärr ingen lösning.

nusse sa...

i syböcker brukar de skriva att man ska förpressa dem med strykjärnet och sträcka samtidigt, men jag har inte provat.

Palven sa...

Skitläckra "brackor" =)

Bobo/Rumba de kransen sa...

Shit vad fina. Kommer att vara grymma på i sommar!

SiriR sa...

Så kule bukser!
Har samme problem med kantbånd i svingene, desverre ingen tips å komme med..

Johanna sa...

Brallorna är verkligen fina!

snyggt hur fickorna sticker ut:)

h/saltaste bönan sa...

Skitsnygga! Ser ut som du lyckades bra med att få det slätt iallafall. Sist jag skulle sy kantband på rundat blötte jag bandet och krympte med strykjärn. Tyckte det blev något bättre, men det var pillrigt och tog väldig tid...

Anonym sa...

Ja, nu har nog alla lämnat tipsen som jag tänkte ang. kantbanden, stryka, fukta och sträck!

Hade btw nyss ett likadant tyg som det gröna fast blått som jag gjorde väskfoder av det var härligt intensivt!

LillaBarn sa...

Jag har inga tips som inte involverar massa svordomar, sprätt och tillslut papperskorgen. Tyvärr. Men när jag kommer på nåt riktigt bra så lovar jag att dela med mig!!!
De blev ju jättefina!! Vad våriga och härliga!!!

fante sa...

Thea har visat i sin blogg hur man kan kanta med trikå. Kanske det också funkar med stumma tyger?

Strumpetossa sa...

Superfina!!

Doris_Assar sa...

S-n-y-g-g-a!!!

Hemmabloggaren sa...

Tyvärr har jag aldrig ens funderat på att försöka sy över huvud taget, så inga tips härifrån.

:D

citten sa...

Må si meg enig i at det er litt pes ja.

Men, det jeg gjorde på denne ( http://1.bp.blogspot.com/_0dwJkyTYQ00/SeJhw2dxkFI/AAAAAAAAAGM/W1aFMw4GF_0/s1600-h/prikkekjole_side.jpg ) var å sikksakke rundt først slik at kantebåndet lettere holdt seg på plass, og så prøvde jeg å dra og forme båndet litt før jeg bare holdt det litt fast med hånden og sydde det rett på. Ble fornøyd med resultatet selv iallefall :)

Sanna sa...

Dom blev superfina! Ny skall lillgossen vara fin hela sommaren i sina nya "bysser" =)
Kraaaam
Sanna

M sa...

Hei, kom innom deg ad omveier. Her var det mye fargerikt å se!
Jeg elsker shoppingnett i mange farger.
Jeg prøver lykken med to lodd, linker på min blogg!
Klem fra M

Anonym sa...

Vill bara varna för Jysks kantband, åtminstone det röda färgar som sjutton!