Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

19 april 2009

Linas bloppis- Vintage tyger m.m.

Ni som har hållit ögonen öppna har kanske märkt att jag startat en ny sidoblogg, Linas bloppis- Vintage tyger m.m.. På bloggen säljer jag en del av mina vintagetyger (har på tok för många). Tygerna säljs metersvis eller i hela stycken. Kommer uppdatera den med fler tyger i veckan. Kolla in bloggen och skynda på att köpa, mängden är begränsad!

Några smakprover:
Och nu mina svar till Ekobytet

Vad pysslar du med? Sy/ virka/ sticka/ annat?
Jag syr. Om dygnet hade mer än 24H så skulle jag troligtvis lära mig sticka och virka.

Hur länge har du pysslat?
Jag har pysslat och handarbetat sedan jag var liten. Min morfar(!) lärde mig virka när jag var 4 år och min mormor lärde mig sticka. I skolan var handarbete ett av mina favoritämnen.

Har du barn? Vilken storlek?
Nope

Vilken storlek har du själv?
Min storlek är 32 i vissa fall till och med 30(!) på övredelen men den storleken är inte tillgänglig i norden. Skostorlek 35. Jag kan ju passa på att säga här att jag är 154 cm lång/kort, förklarar kanske saken.

Stilmässigt, vilket håll drar du åt? (70-tals retro/ vintageromantiskt/ stilrent ekologiskt?)
Jag gillar ju 60/70-tals tyger och helst inte nyproducerade tyger. När det gäller möbler/inredning så är det helt klart 50-tal som gäller. Men det skall vara måtta med allt, skönt att blanda med lite neutralt i allt färgsprakande. Retro och eko helt klart gärna med skön vintageromantisk touch (hjälpte säkert massor det här).

Vilka färger och mönster gillar du? Vilka material?
Jag är nog inte så pastellig. Själv gillar jag klara färger, gärna rött/rosa/orange kombinationen. Viskose är inte favoriten, gärna naturmaterial. Jag gillar 60/70-tals mönster.

Vad skulle du vilja lära dig sy/sticka/ virka? Vad fattas i din mönster/ kunskapssamling?
Oj, det finns mycket jag skulle vilja lära mig men tiden räcker inte riktigt till. Allt inom handarbete intresserar.

Vad föredrar du, thé eller kaffe?
Dricker inte kaffe så thé med andra ord.

Könstraditionellt, unisex eller genusmedvetet?
Unisex och genusmedvetet till barn men jag har gärna klänningar och kjolar!

Varför väljer du ekologiskt/ återvunnet hellre än nyproducerat?
Personligt och miljövänligt!

13 kommentarer:

Anonym sa...

vilken smart idé att ha loppis på tyger sådär! ska kika in där;)

od Andulky sa...

Bra idé! Har redan mailat ;-)

Strömming sa...

Schysst bloppis! Ska hålla ögonen på den! :D

Strumpetossa sa...

Vilka härliga tyger!

Anonym sa...

Hur stor är man om man har storlek 32? Går det att jämföra mot någon "barnstorlek" om man får vara så fräck att fråga så? Det går ju liksom inte att hitta så små mönster heller... och jag har ingen aning... frågar en hemlig vän som klurar och klurar på ditt ekopaket!

Retro Elephant sa...

Jaa du :) Man kan alltid förminska storlek 34 men det brukar också ibland finnas mönster i storlek 32.

Om klädesplagg känns krånglingt pga av min lilla storlek så kan man ju helt enkelt göra något helt annat än ett klädesplagg :)

//Lina

Anonym sa...

Hihi, ja du, du ska veta att jag funderar och funderar men det är så svååårt! Mina "signaturplagg" är ju bebiskläder och nått annat har jag knappt sytt. Men nu tror jag att jag har någon idé :D Jag har haft många kan du tro men förkastat dem en efter en...

Retro Elephant sa...

Ta ingen stress över bytet, det är ju tänkt att det skall vara en kul grej helt enkelt. Jag blir nog nöjd över det jag får, det är jag säker på :)

//Lina

Anonym sa...

Nej ingen stress, men det är roligt när man känner att man fått till något som passar :) Och klura är roligt :)

Retro Elephant sa...

Nu blir jag verkligen nyfiken :) Skall bli så kul att se vad du hittat på. Jag har inte hunnit börja klura på min del av eko-bytet men hoppas kunn abörja nästa vecka.

//Lina

Anonym sa...

Hihihi :D

Anonym sa...

När ditt paket kommer får du inte tjyvkika inne i det pysslade innan du gissat för jag kom på att jag glömde täcka över min namnlapp där. (Så ja det är på väg om det inte redan kommit fram)

Retro Elephant sa...

Ååh, vad spännande! Du är ute i god tid. Jag har inte ens börjat på mitt del av bytet men sista dagen var väl 16 maj.

//Lina