Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

08 april 2009

матрёшка


матрёшка [mɐˈtrʲoʂkə] är ryska och betyder mormor/äldre dam. På svenska brukar man väl säga babusjka eller bara rysk docka. Ok, min språklektion är över. Känns passande att undervisa i ett språk som man aldrig själv har studerat.

Jag har en kusin som läser ryska och som är mycket intresserad av Ryssland. Hon hade ett önskemål om att få en necessär med babusjkor på. Det var redan förra sommaren som hon frågade och sedan dess har jag med jämna mellanrum googlat runt och sökt efter det "perfekta tyget". Visst har jag hittat några verisoner av babusjka tyger men inget har känts rätt. Till slut hittade jag tyget som jag ville ha, dyrt och en pytteliten bit men det var det värt. Jag hoppas att kusinen blir lika nöjd som jag är.

пожалуйста
Varsågod

21 kommentarer:

LittlePoppins sa...

Jattefin!! Som vanligt kan man ju saga!!! Glad Pask fran Mallorca. Dar det for ovrigt ar storm ocj sporegn..... :(

GRÖN sa...

Verkligen fin! Förstår att du slog till på det tyget!

mustafa sa...

красивый кошелёк (=fin börs)

stora lilla j sa...

jättefin! och härligt tyg :)

Heimlaga sa...

Vilket underbart tyg, man får känslan av 3Dtryck! Gjorde sig bra till börs också!

od Andulky sa...

Supersnygg!! Älskar tyget!!

Madelene sa...

Jätte fin!

Sandy sa...

Riktigt härligt tyg! =) Och börs såklart..

Kaja sa...

Jag gillar också ryska dockor, men det är förvånansvärt många av tygerna som har direkt fula dockor, eller dockor som ser elaka ut!

Jättefint!

Heilt spesiell sa...

Flott!

Hananah sa...

damn vad snygg!

Madelene sa...

Tackar för kommentaren! :0)

jsfn sa...

чистый! большое спасибо лина!
наконец я получил хорошую кошелёк!

= Snygg! Tack så mkt Lina!
Nu har jag äntligen fått en fin börs!

Nilla sa...

Jättefin!

gosi sa...

Oj oj oj, vilken snygg börs:) Nästan lika fin som den du gjorde till mig:) Jag är jättemallig över den ska du veta.

Emma sa...

åh, hur fin som helst! kommer den finnas till salu? ;)

Lilla NovaK sa...

Så fin den blev!! Och vilket härligt tyg! Glad Påsk!!

plyschmyran sa...

FANTASTISKT fint! Totalt avundsjuk!

Strömming sa...

Helt underbar!

Ulrika sa...

Så fin! Och så glad man blir av att se den!

Här hittar du fler babusjkatyger (men det är kanske från den här sajten du köpt ditt tyg, vad vet jag?)
http://www.superbuzzy.com/index.php?main_page=index&cPath=88_96&sort=20a&page=1

Luslisa pysslar sa...

I Love!!! Vilket underbart tyg!