Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

10 februari 2009

Min fina tapet

Ni kommer säkert ihåg att jag hade hittat en retrotapet på vintagemässan på veckoslutet. Jag älskar verkligen färgskalan på tapeten och lade därför med några små Marimekko prylar som också köpte under helgen (inte servetterna, de fick jag av en vän till julklapp). Har ni några trevliga tips om vad man skulle kunna göra med tapeten så vill jag väldigt gärna höra.

Nu vill jag utmana de som inte tidigare lämnat en kommentar på min blogg (men som läser den eller nyligen hittat hit). Lämna väldigt gärna en kommentar så får jag se vem ni är. Jag vill också uppdatera min blogglista så då är det bra att lämna kommentar så jag hittar till just din blogg.

Sist men inte minst så vill jag tacka alla söta bloggläsare som lämnar så snälla kommentarer, verkligen kul (givetvis får ni också lämna kommentar)!

OBS! Tapeten kan du köpa här

79 kommentarer:

Cecilia & Busiga ungar sa...

Hej. Underbara färger på tapeten. Hos oss slog vi till på svart och silver nu i höstas. Härligt med färg.....

Emma sa...

Jäsiken vilken häftig tapet! Vore snyggt att våga tapetsera en fondvägg med den även om jag själv är lite feg med sånt. Annars kan man ju hotta upp en möbel istället, göra en tavla eller vad som helst.

Anonym sa...

Vilken underbar tapet!

kilje sa...

Jag får knottror, prickar, yrsel, andnöd....vilken tapet. VILL HA!!!

Mallaching sa...

Duuuuu...! Vilken snygg tapeeet!!! Vart ska du tapetsera med den?

Lotten sa...

Åhh helt underbar tapet! Jag förstår varför den fick följa med dig hem;-)Använd den till att tapetsera ett par garderobsdörrar, en byrå eller en ruta på en vägg eller varför inte bakom sängen? Annars kan du tapetsera några lådor.... anslagstavla... finns ju hur många ideér som helst!

Kram Lotten

Hananah sa...

Pommes vad snygg den var. Jag tycker du ska tapetsera in lådorna på en vit byrå i 50-tals stil med den (:

Anonym sa...

Vet inte om jag har kommenterat här men jag hoppas det! Fint är det alltid i alla fall.

[ LiEmEl ] sa...

guuuuud vilken underbar tapet, kär!!!
fondtapet är ju det klassiska och den skulle vara underbar som det, men annars tapetsera upp den på 1-2 ihopsatta stora frigolitskivor o sätt upp på väggen som tavla. har du nått bord som inte är så snyggt i ytan längre klipp till o lägg denna på och lägg en glasskiva ovanpå klar upphottning av ett bord =) ja jag gillar inredning =) kan göra määngder med denna härliga tapet.

á Yeliqa sa...

Åhhhh vilken underbar tapet!!! Färgerna, mönstret,ja allt älskar jag :D Ser att du fått fina förslag och det ska bli kul att se vad det kommer att bli:)

Doris_Assar sa...

Tapeten var verkligen huuuur fin som helst!!! :-)

Its a house sa...

Hej! Jag hittade just hit till din blogg. Underbar tapet du har hittat, om jag hade den där tapeten skulle jag tapetsera lådorna på en vitmålad byrå!

od Andulky sa...

Underbar tapet!! Härligt med mycket färg!

Unknown sa...

Jag håller med om idéen om tavla, då kan man njuta av den i omgångar oxå, flocka fram och undan! Även byta rum, och absolut inte minst viktigt, skulle du flytta någon gång så kan du ta den med dej! Eller så kan du göra tallriks underlägg, plasta dem och ha dem på bordet! Stina Lika Unika

Anonym sa...

Hej!
Jag skulle tapetsera en komod (gameldags pottskåp) jag håller på att renovera ett sådant, så därför kom jag att tänka på det först. Men annars så en byrå, garderobsdörrar eller nått sådant. Mvh Susanne

Reena sa...

Oj, det går nog att göra mycket fint med den tapeten. Tex tavlor eller klä en del av en möbel (låda, skåp)

Hemmabloggaren sa...

Oooo vilken tapet, helt fantastisk.

Anonym sa...

Underbar tapet :) Klistra fast den på ett skåp kanske? göra små burkar? finns tusen saker :) lampskärm?

Anna-Snoddas sa...

Urläcker! Snacka om färgklick! :)

Katarina sa...

Jag är en sån där helig en som läser din blogg och har gjort det en månad eller tre.

Katarina sa...

Hemlig skulle det vara fast helig är ju inte så dumt det heller.

Cel'Dara sa...

Vilken härlig tapet!
Jag hade nog valt att antingen rama in en stor bit, eller tapetsera exempelvis en byrå med den. Eller varför inte både och? :-)
Här finns fina ramar förresten
http://www.vackravaggar.se/ :-)

Husfrun på landet sa...

Vilken underbar tapet :) Vad man kan göra med tapet, som jag tycker är kul och fint, är att klä ett enkelt fotoalbum med en fin tapet. Sen kan man ha albumet framme :)

Palven sa...

Hur läcker som helst =)
Gör inga förhastade beslut, utan låt det mogna fram, är mitt råd.

Äppel Päppel sa...

Jättefin tapet! Vad du ska göra med den....hm...det beror ju såklart på hur mycket tapet du har...men antingen en fondvägg eller kanske en tavla. Garderobsdörrar skulle jag aldrig tapetsera, men det är ju en smaksak! :)

Agneta sa...

Tar utmaningen! Jag har nog inte lämnat en kommentar förr? Jag älskar också tapeter och använder dem massor.

Mitt standardtrix är att klä in ett whiskeyrör, ni vet dem whiskeyn levereras i. Klä rullen med tapet, stansa hål i sidorna överst och trä i en bit rep eller liknande och knyt en knut på insidan. Vips har man en finfin presentlåda till vin eller olja eller massor med småsaker.

Annars använder jag det som presentpapper, löpare under gjenomskinlig duschdraperi (10 kr IKEA) när jag dukar bord. Rama in? Osv.

Anonym sa...

Åh vilken läcker tapet!! Jag som helst vill ha blått i mitt sovrum skulle lätt byta ut det blå mot den där som fondvägg i kombination med någon matchande färg.

Lilla P sa...

Jag bara älskar dina saker och så är du en stor inspirationskälla. SUPERLÄCKRA TAPETER! Har inte heller hunnit kommentera ditt förra inlägg men jag gör det nu istället! Skorna är FANTASTISKA...
Min dotter skulle passa så bra i ett par! Var får jag tag på mönster? eller det är kanske hemligt! Kolla gärna min blogg om du har tid http://www.lillapsyr.blogspot.com/

Anonym sa...

Hej hej,
Jag läser din blogg och följer den via RSS. Mycket bra, och du har så fantastiska tyger.

Anna www.ponny.nu/blog

Marie Frost sa...

Jag hade velat ha en fondvägg i den tapeten, så läcker den var!

Jag är för övrigt rätt kass på att lämna kommentarer men nu när du uppmanar att göra det så! :)
www.mariepysslar.wordpress.com

Anonym sa...

Jag har tapetserat på golv och under en glasskiva bakom diskbänk/spis, så om ni är i renoverartagen riktigt är den där underbara tapeten kanske värd att spara till något sådant.

Tror inte jag lämnat kommentar tidigare, så jag kände mig manad att krypa fram från min sten! :-) (tror att både golv och kök finns på bild i bloggen)

Therese sa...

Hejsan!
Har nyligen hittat till din blogg och gillar den skarpt!
Fantastisk tapet =) Underbara färger!
Ha det gott!
*Kram*
Tea

Anonym sa...

Vad kul att se mönstret på tapeten i större skala! Den är jättejättefin! Och din nya tröja likaså ^^

krajamaria sa...

Härlig färgklick till tapet! Jag skulle nog titta på den länge, länge innan jag kom mig för att göra något med den, för tänk om man ångrar sig... Tänkte på tapetsera lådor eller en byrå och ställa mot en vit vägg. men att sätta den på väggen är nog åxå en mycket bra idé! :) Lycka till!

Lattjo liten pryl sa...

Hej Retro Elephanten... :o)
Jag är också en sån där he(m)lig läsare av din blogg som nån skrev tidigare! ;) Och jag tänkte också tipsa om att du kunde göra bordstabletter av din fina tapet, men det tipset fanns ju redan... Annars gillade jag idén med whiskeyrören skarpt och tänker ta den med mig härifrån själv! :D
Linda heter jag förresten... *vinkevink*

KATTCHING sa...

sjukt snygg tapet! självklart bör den ju användas till en fondvägg! ;) men man kan ju "tapetsera" möbler med den oxå. typ byråer eller nåt litet bord. men en fondvägg vore ju fantastiskt fint. fast vill man spara på tapeten kan man ju bara rama in en bit av den. göra en stor tavla att sätta på väggen. så kan man ju byta ut den nästa gång man fyndar en ny retrotapet eller nåt fint retrotyg för den delen! :)

millandante sa...

Vilken underbar tapet!!
Hoppas en liknande mässa kommer till Göteborg...

stora lilla j sa...

Tpeten är helt underbar, precis mina färger! Räcker det inte till en fondvägg skulle jag tapetsera skåpsdörrar på ett linneskåp eller så, eller kanske insidan på någon gammal billyhylla?

Anonym sa...

herregu vilken syn! man blir ju helt tillsig av den där rullen, ojojoj det är nästan så man saknar ord!

Anonym sa...

Om du har tillräckligt med tapet och känner dig riktigt fixig så ersätt kaklet i köket och sätt en glasskiva framför. Lättare att hålla rent och otroligt snyggt. Det är ju mer av renovering förstås och man måste vara lite händig, inte minst när man knackar ner det gamla kaklet. Men som sagt; otroligt snyggt!
Snabbvariant på samma tema är att lägga under en formskuren glasskiva på ett bord.

Anonym sa...

Halloj!!
Har visst varit här nagon gang tidigare och när jag sag tapeten tänkte jag "nä den här maste jag kommentera om" ...hihi. Och sa be rdu nästan om det sa här kommer mitt kommentar:
Jag ääääälskar tapeten. Du skulle kunna göra kuvert av tapeten som du skickar dina kläder i. (om jag inte minns fel säljer du dina kläder) Men risken är att posten snor breven da eftersom de ser sa lovande ut ;)
Ha det gott! /Sara

OttoPippi sa...

Jag brukar ju vara här "hemma hos dig", men det vet du ju redan!!! Underbar tapet!!!! Varför inte sätta upp den på väggen helt enkelt? :-) Man måste ju inte tapetsera en hel vägg utan det kan ju räcka med en eller två bårder som kan bli hur fräckr som helst!

Villblomsten sa...

Hei :-)

jeg fant bloggen din først i dag - men her komme jeg tilbake :-)

Fia sa...

Oj vad många kommentarer det blev! Jag har nog inte något tips som inte blivit nämnt redan, men när tapeten väl kommer till användning vill vi gärna se resultatet!

Jag är en sån där som är här och läser ofta men är för lat för att lämna någon kommentar. Men nu ska det bli ändring på det!

Cantina sa...

Jag lämnar en kommentar för säkerhets skull :-)
Jättefräck tapet!

prickig design sa...

vilken underbar tapet och andra prylar!! den skulle ju bli himla fin på väggen som just tapet annars får du väl rama i den, för denna måste på något sätt visas upp i vilket fall!;o)

Anonym sa...

Hej! Jag antar din utmaning och komenterar.. Brukar läsa din blogg titt och lätt och den ger mig massor av inspiration! keep going. Tapeten är fantatisk, jag skulle absolut tapetsera en fonvägg med den (om du inte är på g med att flytta, det vore tragiskt att lämna den kvar..)
Kram Julia

Anonym sa...

lina! jag träffade anna här om dagen och utbrast "neee guuu vad fin neccessär du har!!". hon berättade att det var du som gjort den o att du har ett eget märken. åh! du är så himla duktig!

/miksu

Anonym sa...

Nu är det väl dags att "erkänna" att jag följt med din inspirerande blogg redan en tid :) Tyvärr är jag ganska lat att kommentera...

rake K sa...

Grattis till superhärlig tapet! Vart kommer den att hamna?? =)

Anonym sa...

jag läser alltid din blogg =) Så underbara mönster och färger =)

tapeten var för övrigt döläcker =)

Åsa Tidqvist sa...

Hej hej, jag är nog relativt ny som läsare hos dig, sen några veckor bara =) Himla fin sida, så fina saker du gör och väldigt fina tyger! Titta gärna in hos mig!

Errajka sa...

Ååååå himmel! Jag skulle ha velat vara med på mässan du var på, så häftigt :) Skorna du fixade blev otroligt fina. Mönster från var?

Henrietta sa...

Vilken ljuvlig tapet!! Färger man blir glad av!

SysterYster sa...

det finns så många fina tapeter, skulle kunna köpa flera bara för att få ta fram ibland och titta på dem, men annars kanske klä in en tråkig byrå, garderob vad som helst som du vill hotta upp. Lycka till...

Strömming sa...

Wow vilken tapet!!! *dreglar*

Du har en utmärkelse på min blogg! Känn inte att du måste skicka den vidare jag ville bara berätta att de som fick min award verkligen inspirerar mig! Och din blogg inspirerar mig verkligen!

I Veras hus sa...

En del av en vägg, så mkt som det räcker till eller om du har en smal väggsnutt.Garderobsdörrar är ett annat alt. SNYGG var den hursomhelst:)

Solveig Lövendahl sa...

Rött och rosa är några av mina absoluta favoriter också.

Och gult och orange förstås.

Och grönt.

Och brunt...

Spjuver Design sa...

Jag e ju ny här i bloggvärlden ;-D
Verkligen supersnygga tapeter jag hadetapetserat en stooooor spånplatta och använt den som tavla. Gärna satt upp den så den var en bit från väggen så man kunde havt en snygg belyssning runt om bakom (om du förstår) Supersnygg effekt blir det. Lycka till!

Maria sa...

Jättefin tapet! SKulle ju bli väldigt fin på en bit av en vägg!
Eller på ett skåp, eller på en sänggavel...

Agata sa...

Hej!

Har kikat in här för länge sedan, men nu måste jag ju ge mig tillkänna! Du gör så kul saker, och det är så livgivande mycket färger - härligt!

Tapeten var ju fantastisk!

dejolilou sa...

I com from France and I see your blog for the first time....I like it !!! All is very very nice !!!
I like the vintage and mine is french...
I'll come back with pleasur ...
see you later
Line

mirmir sa...

Åh! Den tapeten var fantastisk! Hærlige farger!
Jeg tror jeg helst ville hatt den på en vegg (kanskje som et stort bilde/plakat?)

mette sa...

fantastisk fin tapet!

Nilla sa...

Det är snyggt att tapetsera möbler men det är inte alltid det blir så hållbart. Men ett tips är att ta en bokhylla och tapetsera bakstycket inuti hyllan så att säga. Då syns det bakom böckerna eller sakerna man ställer i hyllan men samtidigt slits det inte på tapeten. Med lite belysning blir det superläckert!

Kort og Søm sa...

Hei, hei..
For en fantastisk tapet!
Hilsen Fredrikke :o)

Hobbymegher sa...

Hei!
Tapeten er jo bare kjempefiiin! Det er jo så mye du kan bruke den til, men jeg synes det er stilig å lime slike flotte tapeter på en plate. Da har man plutselig et fint bilde! Stort eller lite. :0)
Fargene var jo bare skjønne!

Anonym sa...

Hei, jeg vil takke deg for tipset om bøylene jeg fikk av deg på mail, skulle sende deg en takk men kom ikke så langt, så jeg legger igjen en melding her, og en link til min blogg så kan du se hva jeg lager... Og takk:) Ha en strålende søndag!

Anonym sa...

Hej. jag antar uppmaningen och erkänner, jag kikar in på din blogg lite nu och då, har gjort det ett par månader. Du får tag på så fina tyger, kika gärna in hos mej.

Hälsningar Karin på Ösäter
www.karinpaosater.blogg.se

Tanjis sa...

Jättefin tapet! Hoppas att du hittat på något kul med den!

Jag har utmanat dig på min blogg!
Nu har du ju fått massa inlägg här så du kanske inte ser detta men kika in hos mig.

/Tanja

Sandy sa...

Snygg tapet!!!! Verkligen "to die for"!
Får man fråga vad det är för märke?

Ha en trevlig måndagskväll!

sygryn sa...

Hej!
Den ekologiska mudden är köpt hos sonjas-textilatelje.com Där finns mycket ekologiska tyger, doch de flesta naturfärgade.

jsfn sa...

va snygga, haha
(varför finns inte jag med i din blogglista?? :/)

Kajsa sa...

Hej! Du har en rolig sida som jag följt ett tag. Gillar framför allt alla gamla tyger som du hittar och syr grejer av.

Julia sa...

Jag köpte en fin tapet häromdagen i en gammal lanthandel. Jag tänkte ha den när jag ska göra fina paket till nära och kära :)
Fin blogg du har!

Anonym sa...

Titt,titt, det er første gang jeg er innom din blogg - fant deg via Blafre:) Så mye fint og kult du har her inne!! Og denne tapeten var jo helt fantastisk! Ble sittende å lese lenge. Masse inspirasjon og kreative idèer! Grattis med ettårsjubileet:)

Anonym sa...

Hej!
Vad roligt att hitta hit...jag ääälskar retroprylar och tyger! Dessutom väntar jag mitt första barn, så din sida passar ju alldeles utmärkt att inspireras av! :)

Vänlighet/ Ninna

Snajgel sa...

Vilken tapet, helt fantastisk.

Made by Ina sa...

Hittade hit pga jag letade efter gamla retro tapeter.
Din var underbar!!
Rolig blogg du har ;)

Kram Marina