Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

12 augusti 2008

Kameran har anlänt och jag är nöjd!


Jag beslöt mig till slut för att köpa en Canon IXUS 860 IS. En smidig kompakt kamera med bra egenskaper. Den är utrustad med ett 28 mm vidvinkelobjektiv med 3,8 x zoom och optisk bildstabilisator samt en bildupplösning på 8,0 megapixel (för den som är intresserad). Det som jag personligen gillar bäst med kameran är den stora skärmen på 3.0 tum, väldigt bra när man fotograferar och vill kolla bilderna efteråt.
Tanken var den att jag skulle satsa riktigt ordentligt och köpa en proffsig (och dyr, suck) systemkamera men ibland blir man tvungen att sansa sig. Jag gillar verkligen att fotografera och tycker att jag borde skaffa en riktigt bra kamera. Tills dess tänker jag njuta av min minikamera till ett helt hyfsat pris. Imorgon skall jag provfotografera och bjuda på lite foton så får ni se om den duger till något. Haha, eller jag!

4 kommentarer:

Strömming sa...

Sambon köpte en liknande Ixus80IS förra veckan (lite enklare modell skulle jag tro) och den är suverän! Du har nog gjort ett bra köp. Systemkamera i all ära men jag orkar aldrig släpma med mig min kamera utan det har blivit den lilla som tar alla bilder ändå så det är väl värt att ha en som man lätt kan ta med!

KATTCHING sa...

jag har en likadan kamera och jag tycker den är riktigt bra!! jag ångrar absolut inte mitt köp och jag tror inte du kommer att göra det heller! :)

Retro Elephant sa...

Susanna & kattching: Skönt, det verkar vara ett bra val jag gjort. Jag har inte hunnit fotografera ännu för jag laddar batteriet ännu. Men imorgon om det är sol så då J*vlar! Spännande med ny kamera och jag håller med dig susanna om att det är lite bökig att ta med en systemkamera, denna kan man alltid ha med sig.

OttoPippi sa...

Du får jättegärna recensera den efter att du provat den!! Jag är högintresserad av en liten smidig bra kamera. Vi har en halvsystem - den känns ibland alltför bökig at ta med... som sagt...