Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

13 juli 2008

Det flyttar in nya tyger (och det gör det så gott som varannan dag!)

Vissa har jag fyndat på loppis andra har jag köpt på tradera och några har jag faktiskt fått. Tyget högst uppe till vänster är ett mjukt och gosigt flanell tyg, älskar mönstret. Jag brukar faktiskt inte sy i flanell så jag vet inte om materialet har något speciellt användningsområde/egenskaper. Ni får gärna ge tips om ni har bättre erfarenhet av flanell. Tyget som finns längst nere till höger är helt klart min favorit bland dessa. Det har jag bytt till mig av Gulligan. Stort tack till dig, tygbyten är super!

11 kommentarer:

Anonym sa...

vad fina!
hur och var hittar du alla tyger? eller flyttar dom verligen in självmant?
:-)

Retro Elephant sa...

Jaaa...det är nog frågan om "tvångsinflyttning" från min sida. Tyvärr kommer de inte självmant eftersom de inte har så bra plats i mina överfulla tyglådor :D

Retro textilier är ju verkligen en hobby för mig. Jag köper de inte för att kunna sy retro kläder utan för att jag helt enkelt älskar dem. Men jag är medveten om att jag inte kan samla på mig 100kg tyg så ibland "offrar" jag dem till olika projekt jag har på g. Halva hobbyn är ju att söka och fynda tyger, det gör jag ibland på loppis (inte ofta). För tillfället försöker jag ha låg profil med mina tyguppköp :)

//Lina

Jes sa...

Underbara tyger, min favorit blev den längst ner i högra hörnet, turkosblå blommig helt underbart!!!

Jag är oxå en riktig sammlare, varje gång jag går igenom och städariårdning bland mina tyger så det ska bli lättare att hitta, det har en tendens att stöka till sig, så inser jag hur mycket tyger jag har och att jag inte borde köpa mer vilket min sambo påpekar ofta men det går ju inte att låta bli när ett underbart tyg dycker upp :)

prickig design sa...

Verkligen jätte härliga tyger! Avundsjuk på alla som hittar så fina tyger...

OttoPippi sa...

Käner så väl igen mig :-) Grattis till alla supersnygga tyger!

Strömming sa...

Åh så snygga tyger! Håller med, det är svårt att låta bli om man ramlar över något fint tyg!! Gulligans tyg hade jag turen att få en PIF-present i så jag vet precis hur fint det är!!!

sygryn sa...

Underbara tyger! Här ehmma har semestern precis börjat! Hoppas på att göra lite loppisfynd längs vägarna!

Strömming sa...

Jag har en utmaning till dig på min blogg om du är intressserad! :D eller någon annan redan hunnit före...!

prylpinglan sa...

å ja vi har helt klart samma favorit! men gu´ så bra å kunna byta till sig så där! ha de bra /prylpinglan

Gulligan sa...

Så snygga!! Och jag älskar mitt hjärtetyg ;-)

mixatofixat sa...

känner igen tyget med dunderklumpen sen jag var liten!! kul att se det igen, det ahde jag glömt bort..kul blogg!