Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

25 juni 2008

En aha-upplevelse

Jag ville prova på något nytt, vilket inte är så svårt för min del eftersom jag i princip undvikit allt annorlunda i syväg. Vad skall man skylla på? Sanningen är nog den att jag är en liten fegis när det gäller att prova på nya saker.
Under en längre tid (dvs. 2 veckor) har jag smygit runt på olika sybloggar och avundats på alla fina applikationer jag sett, jag ville helt enkelt göra en egen. Jag frågade om råd på vår "lokala tygbutik" och fick tipset; "lägg fast applikationen på tyget med ett dubbla limtyg", det fungerade utmärkt! Det som ställde till problem var mitt val av motiv, givetvis skulle jag ha min elefant med alldeles för många ben. Jag tror jag tillbringade mera tid på att klippa ut själva elefanten än att sy fast den, haha. Slutresultatet blev jag nöjd med....VÄLDANS NÖJD (man måste få vara lite självgod ibland). Man kan lugnt säga att det blev en aha-upplevelse för min del, det var inte så svårt som jag trodde.
Väl i farten tänkte jag att mina tegelröda/bruna manchester byxor borde få sällskap. Jag offrade en stor bit av mitt favorit tyg och sydde en blus med kort ärm, vilket par de blev (jag ler lyckligt).28 kommentarer:

Y sa...

jättesnyggt!
http://kokalal.blogspot.com/2008/02/applikationsguiden.html
Om du vill testa göra applikationer på trikå är theas instruktioner fantastiska.

Anonym sa...

Hjälp vad snyggt. Härlig applikation! vilken snygg kombo med byxan och blusen.

Strömming sa...

Wow vad snyggt!!!! Man får vara självgod när man syr sånna här snygga kobinationer!!! Jag måste också lära mig att sy några snygga applikationer. (många snyggt i det här korta meddelandet)

Strömming sa...

En fråga föresten... vad är dubbla limtyg? Jag har ett jättefint elefanttyg som det bara är en liiiiten bit kvar av, men den skulle göra sig som applikation. Om du mailar din adress till mig kan jag skicka över den och kanske får se den som elefantapplikation på nått snyggt plagg? Om du vill alltså!

Retro Elephant sa...

Jag tackar för de snälla komplimangerna :)

Y: Ett mycket fint tips, nu måste jag juh prova på trikå applikationer, anvancera lite ;)

Susanna: ooh gärna! Jag skickar min adress till dig :) Jag tror att jag hittade på "ordet" dubbla limtyg :P. Jag vet inte vad det heter på riktigt. Men det är ett tunt tyg som har "lim" på båda sidorna som fastnar på textilier när man stryker med varmt strykjärn. Hoppas det är lättare nu att förstå :)

Vindling sa...

Så snyggt!

gosi sa...

Vilket kanonfint set! Måste nog också testa på det här med applikationer någon gång.

Anonym sa...

Gu vilken snygg elefant!!! Å blusen ser ju bara helt underbart sommrig och skön ut

Y sa...

vliesofix eller på sotff och stil heter det hifix men det är i stort sett samma sak.

Y sa...

asså, avancera å avancera. trikå är precis samma sak som vävt tyg om man dessutom lägger totally stable bakom. Men man behöver ju inte berätta det för någon ;-)

Retro Elephant sa...

Aah, tack! Tyget har alltså ett riktigt namn :) Hihi, nej ingen behöver veta om det.

Anonym sa...

Oj, vad snygga dom blev Lina. Som Sanja kommenterade plaggen när de låg hemma på golvet "Vilket retro-barn ungen som har dom kläderna kommer vara". (:

Skaparstigen sa...

Oj, så häftigt! Är avundsjuk för att du klarar dig undan nybörjarmissar. :)

Gulligan sa...

Wow!!! Så snyggt!!!

Anonym sa...

Vilken härlig färgkombination byxorna och blusen. Och applikationen är jättefin. Ett klockrent set!

OttoPippi sa...

Jag har funderat på att göra applikationer i månader nu!!! Har köpt de där tillbehör men kommer ändå inte för mig... Är jätteavis!! Men skönt att höra att det var enklare än vad man tror! Så snyggt allt detta blev!!! Förstår mycket väl att du är supernöjd!! Det skall du vara! Lycka till i fortsättningen med applikationerna!!!

Shamu sa...

Det ble utrolig fint, både buksen og blusen!!

Å applikere er overhodet ikke vanskelig. Det er lett som en plett. Men man må jo bare komme i gang. Og det har du, og du har klart deg utmerket!

á Yeliqa sa...

Åh vilket fint set. Hur snyggt som helst. Jag älskar gult och jag älskar manschester så kan det bli bättre? :)
Applikationen blev ju otroligt fin och det märks verkligen inte att det var första gången :)

hea sa...

Urläckert!!! Och såå snygga färgerna blev tillsammans dessutom!

Anonym sa...

Oj!!

Vilka fina brallor o vilken söt blus:)

Marie sa...

Jättefina kläder! Förstår att du blev väldans nöjd! :)

sygryn sa...

Det blev ju superfint!!! Färgerna och modellerna är jättesnygga ihop! Har kollat in din blogg ett litet tag utan att lämna en kommentar och tittat på det fina du syr, och har nu själv startat en blogg(äntligen!), om mina alster, Sygryn. Kika gärna där!

Majtjho sa...

Sjukt fin. Klart att du ska vara nöjd.

Anonym sa...

Lina, du är fantastisk! Jag älskar dig!

prickig design sa...

Hej!Super fint set!

Är nybörjare i både bloggvärlden & syvärlden. Har länkat till dig under rubriken “Inspirerande bloggar”! Hoppas att det är ok! ?=O) //L

Retro Elephant sa...

Jag blir så GLAD av alla era komplimanger!! Tack skall ni ha allesammans!

syster blå: klart det är okej att du länkar till mig! Lycka till med bloggandet :)

cia: och jag dig!

Kaja sa...

Jättefin! Jag gillar också applikationer och ju enklare de är desto snyggare blir de faktiskt. Själv har jag kört bilskylts-tema i vår...

Coolt med en blommig elefant. Ska försöka komma ihåg det till en annan gång...

prylpinglan sa...

ja du ska med all rätt vara stolt! de blev jätte fint! kul att pröva något nytt oxå! /prylpinglan