Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

11 juni 2008

Elefanten ville också vara med


Det här måste nog vara världens sötaste sparelefant, hittade den samtidigt som tygerna. Den lär finns i många olika färger (åtminstone 5 olika) och i tre storlekar, jag vill givetvis ha alla! Sparbössan är från 70-talet och är gjord i plast.

7 kommentarer:

K sa...

Åh sådana efefanter fick man på föreningssparbanken när jag var liten. Det fanns speciella sparbössedagar när man kom och tömde sin elefant. Man kunde vara med i en elefantklubb som höll reda på när man fyllde år, då fick man ett vykort hem från elefanten. Många minnen väktes till liv hos mig när jag såg elefanten.
Har följt din blogg ett tag och tycker du gör så fina saker!

Retro Elephant sa...

Tack "K" för komplimangen och för din sparelefant-historia :) Min elefant är liten och ensam så jag tänker hitta vänner till honom i regnbågens färger!

florin design sa...

Jag älskar dessa elefanter! Har en röd till Anton och en vän till mig har en svart till sin son, den är bverkligen döds-läcker!!! Fast våra elefanter är stooora, större än en fotboll :-)

Luddeklær sa...

Ahhhh så nydelig! Hvor fant du de skattene? (i sverige regner jeg med..hehe...blir litt lang tur for en elefant...eller kanskje ikke..? hihi)
Så gøy at du syr i vintage!
Nye stoffer kan være såå fristende, men i Luddeklær får vi bare sy i vintage.. Men om jeg syr til meg selv er det lov ;)

Luddeklær sa...

Ja...det er mye jobb å finne vintage stoffer......tar mye tid å finne godbitene og faktisk en del penger også, noe man egentlig ikke tror....de kan ta ganske stive priser om man er uheldig på loppis og spesielt i bruktbutikker...og ofte er det mye man ikke kan bruke likevel. Men det er verdt det for naturen sin skyld og ikke minst å redde helt sinnsykt kule mønster og farger! Tenk på hvor mye stoff som går til gjenbruk fordi folk har begynt å sy vintage! Miljævennlighet koster!
Men selvfølgelig må en kunne sy med nytt også!! ;)
Skal øynene oppe for sånn elefant!

Sarah sa...

Hej.
jag har den jättestora. mintgrön är den. Vill du ha den? för den ligger i en skräpsäck som snart åker på tippen.

Luddeklær sa...

å, P.O.S.E., dette innlegget så jeg sikkert alt for sent???? ???
Vil selvsagt gjerne redde en grønn skjønn elefant fra skraphaugen!!!