Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

18 juni 2008

Boktips: Tryckta tyger av Inez Svensson

Jag tänkte att det skulle vara mysigt med lite boktips på bloggen. Därför kommer jag nu börja tipsa om olika sy-relaterade böcker som jag tycker är värda att läsa/bläddra i. Skall försöka hitta åtminstone en bra bok i månaden, det skall väl inte vara så svårt?

Mitt första boktips får bli boken "Tryckta tyger" av Inez Svensson. Såg att några andra "retrotyg-älskare" hade tipsat om boken på sina bloggar och jag tänkte att DEN skulle vara nice. Boken är rätt svår att få tag i eftersom den är utgiven 1984, ingen ny bok med andra ord.
I boken kan du läsa om 30 -80-talets stora, svenska tygdesigners. Generöst med bilder i boken men tyvärr är många svartvita. Jag rekommenderar den varmt, många vackra tygmönster (även sådana man själv har i tygskåpet) och trevlig fakta om konstnärerna och deras textilkonst.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för din kommentar på min blogg! Här hittar man minsann en hel del fina kläder också!!

OttoPippi sa...

Tack för tipset!! Har hört om den här boken förut och blivit sugen, men glömt av den!!! Vad trevligt med "månadens bok"!!! De inläggen skall jag definitivt hålla utkik efter :-) Ha en bra fortsatt onsdagskväll!

Jes sa...

Mysig bok den vill jag ha :)

anna sa...

Boken finns till försäljning på Röhhska museet i Göteborg och kostar 320kr.