Här kan du läsa om mina skapelser som jag tillverkar under mitt egna märke Retro Elephant. Det finns möjlighet att göra beställningar på sådant som du gillar. Beställningar och funderingar tas emot på retro.elephant@gmail.com.

Välkommen!

29 mars 2008

Ett litet smakprov ur mitt tygsortiment


Jag ler när jag ser det här fotografiet på mina tyger. Nej jag gillar inte alls djur och blommor på retro tyger, hihi. Mitt favorit tyg av dessa måste nog bli djurtyget som finns längst ute till höger på tredje raden. Håller du med eller har du en annan favorit?

8 kommentarer:

Josefin sa...

Å vilka fina saker du gör! Jag blir helt imponerad! Får jag fråga var du får dina mönster ifrån? Har du alltid sytt eller är det ett nytt intresse?
Jag har en son som är 1 år och skulle gärna sy lite egna kläder åt honom (jag har en symaskin) men jag vet inte var man hittar fina mönster.
Ska kolla in dina auktioner på tradera nu!

Retro Elephant sa...

Tack vad snällt! Jag har alltid gillat handarbte, speciellt klädsömnad. Men det är nog ett intresse som vuxit till sig rejält de senaste två åren.
Några modeller har jag själv designat men de flesta kläder jag syr är utgående från färdiga mönster men som jag själv ändrar om, för en mera personlig touch.
Du kan alltid kolla på tradera efter mönster eller så kan du helt enkelt rita av ditt barns plagg och lägga till en liten sömsmån, det behöver inte alls vara invecklat.

Josefin sa...

Okej, tack för tipset! En till grej: Var hittar du dina fina tyger? På second hand? Eller nätet?
Och när du syr på banden på kanten, är det inte svårt när det är runt som tex i halsringningen?

Retro Elephant sa...

Jag hittar mina flesta tyger på secondhand affärer men ibland köper jag på nätet.
Aah det är lite krångligt, speciellt där man måste "böja" kantbandet mycket. Är juh själv inget proffs men man lär sig hela tiden :)

Tanjis sa...

Kikade in för att se dina fina tyger! De var verkligen roliga! När man ser ett tyg kan jag ibland tycka att de är "för mycket" men till små söta barnplagg blir det ju perfekt!

Såg att dina tradera saker går bra förresten, kul!

Måste passa på att fråga en praktisk fråga också. Använder du nån speciell symaskin typ Overlock? Jag har bara en vanlig standard maskin men undrar om man måste ha en annan med?
Ha det så bra! Kikar in snart igen!

Retro Elephant sa...

Barnsliga mönster i starka färger, MUMS! Klart det är kanske inte precis vad man själv skulle klä sig i men som du sa, till barn passar det bra.

Jag har nog "bara" en vanlig symaskin, en Bernina. Den är köpt för ett par år sedan och jag satsade på en lite bättre sort. Den har många alternativ på sömmar, även overlock-sömmar. Enkla plagg, speciellt i tyger som inte stretchar, så klarar man sig bra med en enkel symaskin. Klart det skulle vara kul med en riktig overlockmaskin, kanske en framtida investering =)

Ha det bra!

Tanjis sa...

Skönt att höra att det funkar att sy på "vanlig" symaskin. Fast visst, du har nog en bättre modell än mig. Brukade använda min till att lägga upp byxor innan jag nyligen kom på att man faktiskt kan sy annat med. HI,hi.......

Välkommen! sa...

oh! härliga tyger! det med älgarna på va ju riktigt riktigt snyggt!
för övrigt, kul blogg du har! jag får se till att titta in fler gånger! :)